Печати

„Дороти се враќа во Оз“премиера 18.3.2018 година

„Дороти се враќа во Оз“ во режија на Кирил Петрески, е првата премиера што ја прикажа театарот„Војдан Чернодрински“ во 2018 година.

Претставата е за авантурите на Дороти, која се враќа кај своите пријатели од Оз. Со многу труд и љубов ансамблот на театарот ја подготви претставата која е продолжение на претходната „Враќањето од Оз“.

„Дороти се враќа во Оз“ е приказна за борбата против негативецот кој што сака да ја узурпира власта во Оз.

Играат:

Марија Спиркоска – Илијеска, Ангела Наумоска, Александар Тодески, Михајло Миленкоски, Димитар Ѓорѓиевски, Димитар Црцороски, Јасмина Мицовска –Станкоска и Катерина Чакмакоска – Клинческа.

Сценографија Пеце Ристески,

Костими Александар Џинго,

Музика Томе Темелкоски. 


AdmirorGallery 3.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.