Печати

Изложба на дела од Струмичката ликовна колонија

Во ликовната галерија од ЦК„Марко Цепенков“отворена е изложба на дела од 55 –та Струмичка ликовна колонија.( 5.3.2019 – 20.3.2019).

Изложбата ја отвори Ивана Атанасоска, етнолог и антрополог, која посочи дека е пријатно ликовно доживување.

- Во 55 тата Струмичка ликовна колонија учество зеле 16 ликовни уметници од Македонија и од странство кои уметничката инспирација ја црпеле од Струмица и околината за да ги создадат овие 23 слики и два мозаици. Со тоа е зголемен и веќе постоечкиот фонд од приближно 2200 уметнички дела кои се создадени од околу 800 уметници од целиот свет - посочи Атанасоска на отворањето на изложбата.

                                               


AdmirorGallery 3.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.