Печати
Претставата „Пиреј“ од Петре М. Андреевски, во режија на Љупчо Ѓоргиевски, на театарот „Војдан Чернодрински“ ја освои наградата од публиката, што за првпат ја додели градоначалникот на општина Прилеп Илија Јованоски на 54 издание на МТФ„Војдан Чернодрински“.
Награди и за актерите Марија Спиркоска Илијески и Александар Степанулески, и авторот на музиката Димитар Андоновски.
Посветеноста  носи квалитет.

AdmirorGallery 3.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.