Печати

pirej foto

Нашиот театар „Војдан Чернодрински“ повторно во најдобрите со освоените награди од жирито за претставата „Пиреј“ во режија на Љупчо Ѓоргиевски на 54 МТФ „Војдан Чернодрински“
Награда за женска главна улога за Марија Спиркоска Илијески за улогата на Велика,
Награда за машка главна улога за Александар Степанулески за улогата на Јон и
„Награда за музика на Димитар Андоновски.