Печати

Изложба на дела од ДЛУП
Во галеријата на Центарот е отворена годишната изложба на членовите на Друштвото на ликовни уметници од Прилеп (ДЛУП). Со свои дела се претставуваат: ТОНИ ТРАЈКОСКИ, ЈОРДАН МИЦКОСКИ, АНГЕЛКА БАШЕСКА, ДРАГАН ТЕМОВСКИ, МАРЈАН СТОЈАНОСКИ, ЕМИЛ ДИМОСКИ, БОРИС ЈОВАНОСКИ, ФЕРДИ ЈУСУФ, ВАСИЛ КОСТОВ, ФИЛИП ПЕРЕСКИ, ЛЕПА МИЛОШЕВСКА, РАДА ТОДОРОВА, МАРИЈА ЃОРЃИЈОВСКА, ХРИСТИНА МАЛИНЧЕСКА ПРЕДРАГ ЈАНЕВСКИ, АЛЕКСАНДАР ТОДОРОСКИ, ПАВЛИНА ИЛИЈОСКА, МЕТОДИ ИСКОВ, ВЕРА НИКОЛОСКА, ОРДЕ СТАМБОЛЏИОСКИ АЛЕКСАНДАР ЏИНГО, ИЛИЈА МИНОСКИ, ДРАГОМИР МИХАЈЛОСКИ, НАДЕ ТОСКОСКА, РИСТО ТОШЕСКИ, БОЈАНА АРТИНОСКА, ЗОРАН ЃОРЕСКИ и БЕТИ МАКЕСКА. Воедно беа презентирани и две видеа од уметниците ДАРКО ТАЛЕСКИ и СОФИЈА ГРАБУЛОСКА.


На изложбата се претставија и членовите на подмладокот на ДЛУП - КРИСТИЈАН ЈОВАНОСКИ, ВЛАДИМИР ЗДРАВЕСКИ, АЛЕКСАНДРА АЦЕСКА, КАТЕРИНА ПАСКОСКА, ИНЕС ДАМЕСКА, ИВАНА ЃОРГОСКА, НАТАЛИ БАШЕСКА, МАЈА ЏОРДАНО, ДАРИЈА ИЛИОСКА.
Со изложбата ДЛУП одбележа четири години од формирањето и една година од постоењето на подмалдокот.


AdmirorGallery 3.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.