Печати

Работи повеќе од две години и анимира голем број малди вљубеници во театарската уметност. МДС реализира 16 аматерски тетарски претстави од кои последната “Одисеја” беше своевиден спектакал кој броеше 70 учесници. Во продукција на МДС се организира и фестивалот на кратка современа драма “Гола Сцена”.