Печати

Концерт на Октетот "Прилеп"

"Македонски староградски песни" беше насловен концертот што октетот Прилеп го одржа на плоштадот Александрија, во рамките на Прилепското културно лето. Октетот се претстави со дел од композициите од неговиот богат репертоар на староградски песни.

Октетот "Прилеп" подолги години ја одржува традицијата за староградска песна, работејќи под закрилата на ЦК"Марко Цепенков".

Октетот има  издадено три албуми со 40 композиции.


AdmirorGallery 3.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.